De aankoop van uw droomwoning

Een huis kopen kan ik toch zeker zelf?

Dit is iets wat wij vaker horen. Natuurlijk is het vaak mogelijk om op een goede manier zelf een woning aan te kopen. Maar soms gaan hier zaken mis, zoals:

  • Het bestemmingsplan geeft toch iets anders aan dan gedacht.
  • De koopsom is in het enthousiasme van het kopen toch te hoog voor de gekochte woning.
  • Bouwkundige gebreken zijn over het hoofd gezien en geven later problemen.

Het is beter dit soort problemen te vermijden. Westhoekmakelaars heeft jarenlange ervaring met de planologie en is in staat een objectief oordeel over de bouwkundige staat te vellen. Daarmee voorkomt u juridische conflicten over de regels van het bestemmingsplan en mogelijke dure reparatie- en verbouwingskosten in de nabije toekomst. Alleen hiermee kunt u zich al veel geld besparen! Laten we eerlijk zijn: u wilt in de eerstkomende jaren na de aankoop van uw huis/pand niet voor beperkingen in het gebruik of onverwachte kosten komen te staan! Bovendien heeft Westhoekmakelaars de deskundigheid in huis om de vraagprijs te kunnen beoordelen.

Een gecertificeerd- en dus deskundig makelaar- gaat vanaf de 2e bezichtiging met u mee om de woning grondig te bekijken en te beoordelen. Er wordt dan gekeken naar: prijs, juridische aspecten, bouwkundige staat en alle zaken die bij het kopen van een woning komen kijken. Indien de bezichtiging niet tot een koop leidt zijn hier geen kosten aan verbonden.

Wat kost deze totale aankoopbegeleiding?

De kosten voor deze begeleiding bedragen € 1.500,= incl. BTW. Deze kosten worden alleen in rekening gebracht indien de koop daadwerkelijk gesloten wordt. Zo niet? Dan ook geen kosten.